Пита има ли дискриминация по отношение на Евгени Будинов по признаци

...
Пита има ли дискриминация по отношение на Евгени Будинов по признаци
Коментари Харесай

Д. Атанасова сезира КЗД срещу Морфов за „гербаджийски боклук“

Пита има ли дискриминация във връзка с Евгени Будинов по признаци „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “

Председателят на ПГ на ГЕРБ в 48-то Народно заседание Десислава Атанасова сезира за нарушаване на правилото на равно отнасяне и недискриминация във връзка с артиста Евгени Будинов от страна на режисьора Александър Морфов. В сигнала си Атанасова ползва оповестен, който всъщност е изявление на режисьора Морфов във връзка с освобождение на артиста Евгени Будинов от спектакъла „ Хъшове “. Според Десислава Атанасова изявлението съставлява монолог на режисьора, което е самобитно слово на ненавист, с което той освен подбужда, само че и популяризира и оправдава думите си по отношение на Будинов на основата на политическата му принадлежност, оповестява пресцентърът на ГЕРБ.

" Изказванията на режисьора имат публично въздействие и доближават до необятен кръг получатели с оглед професионалната му ангажираност. От видеозаписа е видно циничното изявление на Морфов , съдържащо обидни квалификации към потвърдил се артист, учредени на неговата политическа принадлежност и убежденията, които има ", написа още в сигнала. От него излиза наяве още, че режисьорът назовава Будинов „ гербаджийски отпадък “ и показва отрицателната си позиция към политическа партия ГЕРБ , в частност Евгени Будинов като неин член: „ …Съжалявам, само че в никакъв случай не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление… “

" Считам за неприемливо ограничение на правото на труд на който и да е български жител на основата на неговата политическа принадлежност. Морфов употребява репресивни средства и способи, с които показва лицата с „ разнообразни “ възгледи и убеждения според неговите персонални усещания ", написа Десислава Атанасова към КЗД.

Тя добавя, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения, само че сходно право има всеки, който работи освен в Народния спектакъл, а където и да било . " България е свободна и демократична страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики. Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено. На процедура не малко артисти и режисьори са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното ", се споделя още в сигнала.

Подчертава се и че преценката на Морфов не е учредена на професионалните качества на артиста Будинов, а издига „ морална летва " пред присъединяване му в спектакъла, учредена на политически възгледи, без оглед на други качества. Режисьорът издига участието в партията като управително начало за оценка на гении.

" С изявлението си Александър Морфов е осъществил дискриминация по отношение на Евгени Будинов на основата на признаците „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “ спрямо останалите артисти, участващи в постановката „ Хъшове “, които не принадлежат към политическа партия ГЕРБ и не споделят концепциите и задачите й ", написа в умозаключение Десислава Атанасова и моли на съображение член 50 от ЗЗДискр. да се образува произвеждане и да се откри налице ли е дискриминация във връзка с Евгени Будинов по признаци „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “, както и да се наложат плануваните в закона наказания и насилствени административни ограничения , написа още в прессъобщението.

Припомняме, че видеозаписът с думите на Морфов бе публикуван в началото от уеб страницата pik.bg и от ексдепутата от ГЕРБ Тома Биков.

Евгени Будинов е артист и някогашен депутат от ГЕРБ. 

Вижте клипа тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР